Succesvol ouder worden

succesvol ouder worden

START:
28 januari 2019

INSTRUCTORS:

Address

Huizen   View map

Categories

Samenvatting

Succesvol ouder worden

Wat zijn de ingrediënten om gezond een hoge leeftijd te bereiken?

Waardoor veroudert een organisme? Ligt dat in de genen, het DNA? Of is het een algemeen slijtage proces? Veroudering is een ingewikkelde kwestie, maar de kwaliteit van een systeem wordt bepaald door zijn zwakste schakel. Het menselijk lichaam bestaat uit een tiental orgaansystemen, die allemaal een essentiële rol vervullen in het gezond houden van het lichaam. Dat wil zeggen dat alle organen zo lang mogelijk in een optimale conditie moeten blijven. Echter, elk orgaan wordt bedreigd door schade toebrengende gebeurtenissen, zoals verwonding, infectie, straling, toxische stoffen en vrije radicalen. Deze schade wordt door het lichaam zoveel mogelijk beperkt en hersteld. Mutaties vinden echter overal en continu plaats en zuurstofradicalen worden beschouwd als de belangrijkste bron van het verouderingsproces. Het verouderingsproces begint vanaf onze geboorte. We zijn immers net als machines ook onderhevig aan “slijtage”.

Maar ons lichaam kan zich gelukkig wel zelf repareren. Bij iedere tik van de klok zijn er miljarden enzymen bezig om in iedere cel scheuren te lijmen en nieuwe cellen op te bouwen. Sporen van de tijd worden zo als het ware gecorrigeerd. Dit kunnen we gerust zelf herstellend vermogen noemen. Op moleculair niveau echter stapelt zich de schade na jaren heel langzaam op.

Details

Tijdens de themadag wordt er dieper ingegaan op veroudering en succesvol ouder worden. Er wordt veel aandacht besteed aan ingrediënten om gezond een hoge leeftijd te bereiken. Aan de hand van de holistische principes wordt je meegenomen door de verschillende fasen van het leven. Er zal aangegeven worden waarom een organisme verouderd en welke processen een rol spelen binnen het menselijk lichaam. Maar ook, welke rol spelen de genen? Welke invloed heeft voeding en stress? En wat heeft de levensstijl te maken met veroudering? Wat zijn de voordelen van veroudering?

Maar vooral, wat kan je zelf doen om gezond oud te worden! Wat zijn de ingrediënten voor succesvol ouder worden.

Docent: Gerhard Böckler

Data

28 januari 2019, aanvang 10:00 uur tot 17:00 uur.

Nieuwsbrief

Leslocatie

Trompstraat 1, Huizen.

Gebouw NOGG

crkboPostadres en secretariaat

NOGG
Trompstraat 1
1271 SX Huizen

 

Telefoon: 030 - 8906600
E-mail: info@nogg.nl

KvK nummer: 70654506

 

Alle genoemde bedragen zijn btw-vrij.