Home / Cursussen / Cursussen en Nascholing / Circle of Experience | Werken met symptomen

Circle of Experience | Werken met symptomen

Cursus: Circle of Experience

Tijdens deze mooie meerdaagse training wordt er een vanuit een holistische benadering inzicht gegeven in de signalen van het lichaam. Je leert wat het inhoudt om naar fysieke en psychische symptomen te kijken en deze symptomen in het geheel te zien van signaal tot ontspanning. Ook wordt er nadruk op gelegd dat dit een weg is die groei ondersteunt.

Informatie:

In het kort

Symptoom

Wat houdt ziekte in? Hoe we ziekte en gezondheid zien en ervaren ligt aan de basis van de genezingsmethoden die we hanteren. Wat is genezen? Gaat dit over het leven van een individu zo aangenaam mogelijk maken? Is het meer dan een chirurgische ingreep of chemokuur? Binnen holistische geneeskunde staat de wisselwerking tussen lichaam, geest en omgeving centraal en de relatie hiervan met gezondheid en ziekte.

De techniek waarmee je werkt, valt altijd binnen een methode (b.v. het steunen van de innerlijke bewustwording van de cliënt). De methode valt vervolgens weer binnen de relatie tussen therapeut – cliënt en dat valt allemaal weer binnen de principes van waaruit je werkt. Centraal staat steeds dat je van de diagnose weer teruggaat naar het symptoom, naar de belevenis van de ziekte. Wat vraagt het symptoom je te doen? Wanneer is dat begonnen? Wat was toen belangrijk of in wat voor omstandigheden bevond je je? Waar heeft het volgens jou mee te maken? Zijn er nog andere klachten? Breng daarbij het gesprek steeds weer terug naar het lichaam: hoe voelt het nu?

Signalen van het lichaam

Er wordt nadruk gelegd op de procesbegeleiding van beweging naar eenheid tussen jou en je cliënt. Je leert luisteren naar de signalen van het lichaam. Om deze beweging te ondersteunen tijdens deze training zal er tussen de theorie door veel praktische ervaringen worden aangeboden. Het leren luisteren naar lichamelijke en psychische symptomen en het werken met lichaam en emotie in coaching zijn hier mooie voorbeelden van.

Ook zal het omgaan met innerlijke conflicten en innerlijke dialoog aan bod komen en ervaar je wat het inhoud om naar fysieke en psychische symptomen te kijken en om deze symptomen in het geheel te zien van signaal tot ontspanning aan de hand van de Circle of Experience.

Deze boeiende ervaringsgerichte dagen geven jou en je toekomstige cliënten een holistische aanpak welke direct toepasbaar is en in elke praktijk een aanvulling is.

Data en kosten

4-daagse cursus start medio 2023
 

Kosten

€ 395,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.

Erkenning

Deze module maakt ook deel uit van de Post Hbo Holistisch Coach-Counselor en als zodanig geaccrediteerd door SNRO .

Docenten

Inschrijven: Circle of Experience | Werken met symptomen

Gerelateerde cursussen

Scroll naar top