Home / Cursussen / Cursussen en Nascholing / Heart of the matter

Heart of the matter

The Heart of the matter

In de vijf daagse module The heart of the Matter krijg je zicht op je eigen conditionering in relatie met je rol als coach/counselor/therapeut om van daaruit te reflecteren op je persoonlijk- en beroepsmatig handelen. Hierdoor ontstaat bewustzijn over de eigen bewuste en onbewuste overtuigingen, overdracht en tegenoverdracht, en je essentie en integriteit als coach-counselor. Daarbij leer je je te ankeren in de ‘neutrale plek’, de plek van stilte in het hier en nu, word je je bewust wanneer en waarom je deze plek verliest én hoe je tijdens een coaching-counseling terug kan keren naar deze essentie, de open ruimte van waaruit je je kunt richten op cliënt.Gedurende deze intensieve en zeer ervaringsgerichte training ga je terug naar wat echt belangrijk is: de kern van het probleem (the heart of the matter). Zoals het hart het lichaam in leven houdt, houdt de kern van het probleem het probleem in stand.

Informatie:

In het kort

We bieden je verschillende inzichten hoe je je patronen kan doorbreken en je conditioneringen leert zien zodat je een keus hebt in het hier en nu. Er wordt een theorie aangeboden waarbij je inzicht krijgt in pijnlijke situaties die je wellicht hebt afgesneden en wellicht hebt opgevuld met andere ideeën en conditioneringen.

Als kind leer je al dat je moet voldoen aan verwachtingen van anderen of leer je iets af vanwege de reactie van mensen omdat je zelf nog te afhankelijk bent van diezelfde mensen. Hoe kan je deze verwachtingen inzien en welke keuzemogelijkheden krijg je daardoor in het hier en nu?

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Conditionering en Deconditionering
 • Theorie van de ‘emotionele gaten’
 • Bewuste en onbewuste overtuigingen
 • Overdracht, tegenoverdracht en transfer
 • Essentie, eigenheid en integriteit als coach-counselor
 • Interventies en technieken om jezelf te ankeren in het hier en nu, je essentie

Wat leer je:

 • Je wordt je steeds bewuster van de kracht van de relatie met je cliënt waarbij de ‘neutrale plek’, de plek van’ stilte in het hier en nu’, essentieel is
 • Je bent je bewust van je eigen conditionering, bewuste en onbewuste overtuigingen en hebt zicht op het effect daarvan in de coaching/counseling/therapie relatie (overdracht-tegenoverdracht-transfer)
 • Je herkent de eigen ‘emotionele gaten’ en coping strategieën
 • Je weet je te ankeren in de ’neutrale plek’, bent je bewust wanneer en waarom je deze plek verliest en hebt handvatten hoe je tijdens een coaching/counseling/therapie sessie terug kan keren naar deze ‘neutrale plek’.

Deze dagen worden in het Engels gegeven (vertaling is aanwezig), maar je kan zelf gewoon in het Nederlands communiceren.

Erkenning

Deze module maakt ook deel uit van de Post Hbo Holistisch Coach-Counselor:

Data en kosten

Data en kosten 5-daagse training:

 • 14, 15, 16 en 29, 30 januari 2022

  € 550,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.

Docent

Inschrijven: Heart of the matter

Gerelateerde cursussen

Open Avond

18 oktober 2021

Holistische Principes

8 november 2021
Scroll naar top