Home / Cursussen / Cursussen en Nascholing / Holistische Principes

Holistische Principes

Holistische Principes en Basisprincipes Gezondheid: de mens als een geheel

Het woord holisme is afkomstig van het oude Grieks holos en betekent geheel of totaliteit. Door een holistische benadering (holistische gezondheid) wordt de mens als een geheel beschouwd in vergelijking met de reguliere gezondheidszorg die zich eerder richt naar de symptomen.

Informatie:

In het kort

Holistische Gezondheid, meer dan symptomen in een lichaam

De holistische gezondheid reikt verder dan het symptoom op zichzelf en zelfs verder dan het lichaam. De hele persoon is belangrijk: je innerlijk, je psychische gesteldheid, je leefpatroon, gevoelens en emoties, je zorgen, spanningen en spirituele en godsdienstige aspecten. De oorzaak van een symptoom wordt gezocht in al deze facetten en in zijn persoonlijkheidsbeeld. Er wordt gezocht naar de impact van de ziekte of de disfunctie van een orgaan op het hele organisme en op het leven van de persoon.

Vanuit een zo breed mogelijk perspectief naar jezelf kijken als het om je gezondheid gaat is belangrijk. Er zijn dan ook meestal verschillende factoren in het spel bij het ontstaan van gezondheidsklachten.

Een belangrijke voorwaarde voor gezondheid is dat je in balans, in harmonie bent met je ”innerlijk zijn of wezen”. Je zou dit ook kunnen vertalen naar het leven dat je leidt dat bij je past en je leeft vanuit je hart.

Je maakt deze dag kennis met:

  • Holistische Principes
  • Basisprincipes holistische gezondheid

Data en kosten

Najaar 2022

Deelname: € 90,-

Deze dag is erkend als nascholing door SNRO, je ontvangt een certificaat van deelname.

Docenten

Inschrijven: Holistische Principes

Gerelateerde cursussen

Scroll naar top