Home / Cursussen / Cursussen en Nascholing / Stress en Burn-out

Stress en Burn-out

Stress en Burn-out

Stress en Burn-out is een van de langstlopende nascholingen bij het NOGG en het thema is nog steeds actueel.Nieuw in 2021 is dat we deze nascholing meer verdieping en ruimte gaan geven mede omdat het aantal mensen dat stress of burn-out ervaart steeds meer toeneemt. Stress en Burn-out en de daarbij optredende crisis is niet leuk. Niemand zit er op te wachten. En toch kun je crisis als kans benutten, een kans om jezelf beter te leren kennen, een kans om onvermoede krachten en kwaliteiten te ontdekken, een kans om liefde, wijsheid en compassie te ontwikkelen. Crisis gaat meestal gepaard met veel en vaak onaangename emoties. Leren van emoties betekent: je bewegen in een wereld van contrast. Licht en donker, goed en slecht, liefde en haat, man en vrouw en ga zo maar door. Hoe groter het contrast, hoe groter de emoties in het algemeen zijn. En die emoties vertellen ons belangrijke dingen over onszelf.

Informatie:

Details

Stress en Burn-out

Op deze themadag zal Gerhard Böcklerdit onderwerp van verschillende kanten op een zeer unieke manier belichten. Vanuit een holistische visie zal hij de biologische- , de psychische- en de sociale factoren gebruiken om een algeheel inzicht te geven over stress en stressreacties en de werkgerelateerde aandoening burnout. Er zal onder andere ingegaan worden op de verhouding tussen de persoon zelf en de wereld om hem / haar heen.

Je zult, onder andere door interactie, inzicht krijgen in de verschillende factoren die meespelen bij jouw reactie op stressoren en de oorzaak van een burn-out.

Je krijgt inzichten, interventies en vaardigheden om cliënten te steunen, betekenis aan de crisis te geven, de stress beleving en symptomen te begrijpen en zicht te krijgen op welke verandering er gevraagd wordt.

Erkenning

NOGG Keurmerk

Erkend als nascholing MBK en PsBK.

Data en kosten

Kosten

 € 120,- 

Datum

  •  Volgende datum volgt

Docenten

Inschrijven: Stress en Burn-out

Gerelateerde cursussen

Scroll naar top