Home / Cursussen / Cursussen en Nascholing / Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden

Wat zijn de ingrediënten om vitaal en gezond een hoge leeftijd te bereiken?

Het maakt niet uit welke leeftijd je bent op dit moment – deze dag is voor jou!

Door verschillende redenen (betere medische zorg, betere hygiëne, vaccinatie, enz.) blijft onze levensverwachting toenemen.

Cursus informatie:

In het kort

Als we van deze extra jaren kunnen genieten in vitaliteit of dat we lijden aan leeftijdsgebonden fysieke of psychologische ziekten, is niet zozeer afhankelijk van onze genen maar van meer dan 90% op de levensstijlkeuzes die we NU maken!

In deze verjongende (!) themadag leer je wat de nieuwste wetenschap (epigenetica, neurowetenschappen, neuro-immunologie, etc.) je kan leren over gezond ouder worden en hoe je deze bevindingen en inzichten in je eigen leven kunt toepassen. Daarin zullen we kijken naar de pijlers van Holistische Gezondheid, waaronder:

  • voeding, dieet
  • beweging, oefening
  • mindfulness, meditatie
  • stress management
  • slaap
  • zinvolle relaties, vrienden, sociale contacten
  • positieve emoties en een positieve mentale houding

De levensstijl keuzes die je maakt hebben zoals gezegd een groot effect. Je zal tijdens deze inspirerende dag gaan ontdekken hoe je door middel van deze eenvoudige keuzes, die voortbouwen op elkaar, een optimale gezondheid en een diep gevoel van welzijn weet te creëren. Dit zal de basis leggen om vitaal oud te worden en om een persoonlijke evolutie en een spirituele ontwikkeling te creëren.  Tijdens deze dag krijg je tevens inzicht hoe je anderen in dit proces kan ondersteunen en weet te begeleiden!

Details

Tijdens de themadag wordt er dieper ingegaan op veroudering en vitaal ouder worden. Er wordt veel aandacht besteed aan ingrediënten om gezond een hoge leeftijd te bereiken. Aan de hand van de holistische principes word je meegenomen door de verschillende fasen van het leven. Er zal aangegeven worden welke processen een rol spelen binnen het menselijk lichaam. Maar ook, welke rol spelen de genen? Welke invloed heeft voeding en stress? En wat heeft de levensstijl te maken met veroudering? Wat zijn de voordelen van veroudering?

In deze workshop ga je actief aan de slag. Het gevoel hebben dat je invloed hebt op je eigen welzijn, daar gaat het om. Vitaal ouder worden kun je leren. 

Ontdek de ingrediënten om vitaal en gezond ouder te worden.

Inspirator deze dag: Gerhard Böckler

Data en kosten

De themadag start bij voldoende interesse. 

De deelname kosten voor deze dag is € 90,-

Deze dag geldt tevens als bijscholing Medische- en Psychosociale Basiskennis.

Docenten

Inschrijven: Vitaal ouder worden

Scroll naar top