Holistische Gezondheid

Holistische gezondheid

START:
31 oktober 2018
DURATION:
1 dag

Samenvatting

Holistische Principes en Basisprincipes Gezondheid: de mens als een geheel

Het woord holisme is afkomstig van het oude Grieks holos en betekent geheel of totaliteit. Door een holistische benadering (holistische gezondheid) wordt de mens als een geheel beschouwd in vergelijking met de reguliere gezondheidszorg die zich eerder richt naar de symptomen.

Details

Holistische Gezondheid, meer dan symptomen in een lichaam

De holistische gezondheid reikt verder dan het symptoom op zichzelf en zelfs verder dan het lichaam. De hele persoon is belangrijk: je innerlijk, je psychische gesteldheid, je leefpatroon, gevoelens en emoties, je zorgen, spanningen en spirituele en godsdienstige aspecten. De oorzaak van een symptoom wordt gezocht in al deze facetten en in zijn persoonlijkheidsbeeld. Er wordt gezocht naar de impact van de ziekte of de disfunctie van een orgaan op het hele organisme en op het leven van de persoon.

Vanuit een zo breed mogelijk perspectief naar jezelf kijken als het om je gezondheid gaat is belangrijk. Er zijn dan ook meestal verschillende factoren in het spel bij het ontstaan van gezondheidsklachten.

Een belangrijke voorwaarde voor gezondheid is dat je in balans, in harmonie bent met je ”innerlijk zijn of wezen”. Je zou dit ook kunnen vertalen naar het leven dat je leidt dat bij je past en je leeft vanuit je hart.

Je maakt deze dag kennis met:

  • Holistische Principes
  • Basisprincipes holistische gezondheid

Data

Datum

31 oktober 2018 van 10.00 tot 16.30 uur. Locatie: Trompstraat 1, Huizen.

Kosten

Kosten

€ 35,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.

Nieuwsbrief

Leslocatie

Trompstraat 1, Huizen.

Gebouw NOGG

crkboPostadres en secretariaat

NOGG
Trompstraat 1
1271 SX Huizen

 

Telefoon: 030 - 8906600
E-mail: info@nogg.nl

KvK nummer: 70654506

 

Alle genoemde bedragen zijn btw-vrij.